Drogdíler nagymamát fogtak Kalocsán

Drogdíler nagymamát fogtak Kalocsán

Herbál árulása közben kapcsoltak le egy 68 éves nagyit Kalocsán, akiről kiderült, unokája drogbizniszének volt oszlopos tagja.

A fura családi vállalkozásról a Kalocsai Járási Ügyészség adott hírt kedden. Mint írták, az ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt két miskei személlyel szemben, akik abból éltek, hogy 2017 tavaszától fél éven át Miskén és Kalocsán kábítószert és új pszichoaktív anyagot tartalmazó tablettákat, porokat és növényi anyagokat értékesítettek. Az őket ebben segítő kalocsai nagymamának, továbbá egy szintén kalocsai férfinak új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt kell felelnie.

A 22 éves miskei férfi és 53 éves apósa 2017 tavaszán egy házban laktak, amelynek közösen használt nappalijában, fürdőszobájában és az após hálószobájában az ismeretlen helyről általuk közösen beszerzett kábítószert és etil-hexedron tartalmú porokat (új pszichoaktív anyagokat) tartották. Itt porciózták ki egy digitális mérleg segítségével a növényi törmelékeket és porokat is, amiket fóliába csomagolva árultak kalocsai és drágszéli vevőiknek. A vevők a porokat és növényi törmelékeket dohánnyal összekeverve fogyasztották.

A fiatalabb férfi az új pszichoaktív anyaggal átitatott növényi zúzalék, a herbál értékesítésébe bevonta Kalocsán élő 68 éves nagymamáját is, aki a lakókörnyezetében élőknek 500-1.000,– Ft-ért árulta az egyenként kimért adagokat. Épp akkor is értékesíteni indult az asszony, amikor 2017. október 12-én házkutatást tartottak nála, és mellényzsebéből 21 darab alufóliába csomagolt növényi törmeléket foglaltak le.

A miskei vádlottak ingatlanában ugyanaznap tartott házkutatás során 351 darab alufóliába csomagolt növényi törmeléket, MDMA-t tartalmazó, koponya-6 és Hulk feliratú tablettákat, etil-hexedron tartalmú fehér porokat, továbbá adagoláshoz szükséges eszközöket találtak. A lefoglalt digitális mérleg felületén kannabisz maradványok voltak. Emellett a munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkező vádlottaktól több mint 1 millió forint készpénzt is lefoglaltak. A miskei férfiaktól lefoglalt kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, annak mintegy 3-4-szerese, de nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát.

Az ügy negyedik vádlottja egy kalocsai férfi, aki a tavaly őszi lebukását megelőzően abból élt, hogy mintegy két éven át lakóhelyén herbált árult a környezetében élőknek, köztük a miskei férfiak egyik vevőjének is.

A korábban előzetes letartóztatásban volt, jelenleg szabadlábon lévő miskei vádlottakat mint társtetteseket az ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntettével és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja, míg a nőt és a büntetett előéletű negyedik vádlottat új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével. Bűnösségükről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.