Részlet a TV 2 riportjából

Mészárlásra készült az inárcsi családsegítő gyilkosa – videó

A gyámügyeseket és a végrehajtót is meg akarta ölni az a volt rendőr, aki végzett a háromgyermekes inárcsi családgondozó édesanyával.

Minderről a TV2 Tények számolt be. A riport szerint az 59 milliós tartozást felhalmozó, 61 éves exrendőr azért ment a családsegítőhöz, hogy az segítsen nekik új lakást találni, miután a jelenlegit viszik a fejük felől. A nő nem tudott neki segíteni, és azt mondta, jelentenie kell, hogy a gyermekeknek nem lesz hol lakniuk, akiket valószínűleg így kiemelnek a családból.

A férfi ekkor a magával hozott késsel nyakonszúrta a 44 éves családanyát a hivatalban, aki a helyszínen meghalt. A gyilkos ezután átment a polgármesteri hivatalba, és bevallotta tettét.

A riport szerint a férfi először azt mondta a nyomozóknak, nem állt volna meg a szociális munkás megölésénél: a gyámügyeseket és a végrehajtót is meg akarta ölni. Később változtatott vallomásán, állítása szerint a nő nekiesett, ő jogos védelemből szúrt.

A csatorna által megszólaltatott kriminológus szerint a vallomás változtatása azt mutatja, hogy hirtelen haragú lehet az elkövető, előbb cselekszik, aztán gondolkozik.

Részlet a TV 2 riportjából