Fotó: Blikk

Franciaágy méretű az ország legkisebb lakása, a bérleti díjtól felsírsz

Egyes kultúrákban lyuknak sem csúfolnák azt a franciaágy méretű lakást, melyet a Nyugati térnél alakítottak ki, meglovagolván az egekben lévő ingatlanárakat. A zsebkendőnyi garzont ráadásul annyi pénzért lehet bérelni, hogy mi szégyelljük magunkat miatta.

Az ország minden bizonnyal legkisebb lakásáról a Blikk cikkezett. A 3,5 négyzetméteres (!) lakás egy ingatlanpiaci vállalkozó agyszüleménye, aki vett egy 32 négyzetméteres lakást a magasföldszinten, melyhez tartozott egy kis helyiség. Eredetileg fürdő és vécé volt, de 6 méterre magától a lakástól a folyosó végén. Ekkor jött az ötlet: lesz belőle külön lakás.

A lyuk, bocsánat, lakás 3,2 méteres belmagassága elég volt arra, hogy galériát alakítsanak ki benne. A konyhapult egyben az íróasztal, a konyha egyben a nappali, és helyet kapott benne egy mikró, egy indukciós főzőlap és egy hűtő is. Van persze zuhanyzó és vécé, a hálóba létra visz fel, ott van egy ablak is, plusz egy tévé.

A legjobb, hogy ezért a 3,5 négyzetméteres, ingatlannak csúfolt gyufásdobozért havi 70 ezer forintos bérleti díjat kérnek el. És a legmegdöbbentőbb, hogy lakják!

„Korábban a legkisebb lakás, amit csináltam, 5,5 négyzetméteres volt, Bécsben, az ottani tulajdonos kinevetett, amikor előálltam az ötlettel”

– nyilatkozta a lakásról fotókat is mutató Blikknek a lakást megálmodó Kathy Attila, aki elismeri, ennél kisebb lakást már lehetetlen volna csinálni.

Fotó: Blikk