5-ös busz (fotó: Wikipedia.org)

Kisgyerekes anyukát szívatott az 5-ös busz sofőrje

Pár percen belül kétszer is bejátszotta az 5-ös busz sofőrje, hogy az orra előtt csukta be egy anyuka előtt az ajtót, aki kétéves gyermekével rohant a buszra. Tette ezt úgy, hogy forgalmi okok miatt egyik esetben sem tudott haladni. Az anyuka levélben fakadt ki az őt ért atrocitás miatt, és üzent is egy vaskosat a vele szórakozó buszvezetőnek.

Az anyuka a BKV Figyelőnek írta meg a történteket.

Sorai szerint dél körül szeretett volna felszállni a Keleti pályaudvarnál az 5-ös buszra. Kétéves gyermekével épp akkor ért a megállóba, mikor bent állt a busz.

„Amennyire csak tudtam, siettem, a kisfiú futott, a sofőr pedig becsukta az ajtót és elindult a szinte üres busszal, amikor már csak kb. 3 méterre voltunk tőle. Eljutott egészen a piros lámpáig, tehát ott álltam a gyerekkel a busz mellett, sejthetik, mennyire jó érzés volt.”

– írta.

Az anyuka és a gyerek felpattant egy éppen odaérő 133E-re, megelőzték az ötöst, Zuglóban leszálltak, hogy megint megpróbáljanak felszállni rá.

„Most már felvettem a gyereket, úgy futottam, oda is értem, a sofőr pedig pontosan az orrom előtt csukta be az ajtót, majd megint előrehajtott a piros lámpáig és megint ott álltam a gyerekkel a busz mellett. Három másik idősebb hölgy is reklamált, akik szintén nem voltak eléggé gyorsak, hogy a hátul álló buszhoz odaérjenek. Az már csak ráadás körülmény, hogy mindez délben történt, az egyik legmelegebb nyári napon, amikor a fáradt, nyűgös gyerekkel sietnék haza ebédelni, aludni.”

– áll a levélben.

A nő megvárta a következő 5-ös buszt, és megkérdezte a sofőrt, tudna-e szólni a szóban forgó kollégának, mert amit művelt, az nagyon rosszul esett. A sofőr azonban azt mondta, nem a kollégája (más cég a busz üzemeltetője), ezért nem tud neki szólni, írjon az ügyfélszolgálatnak.

Az anya így az ügyfélszolgálatnak is eljuttatta panaszait, egyúttal a vele igencsak bunkón bánó sofőrnek is üzent:

„Remélem, soha nem kerül olyan helyzetbe, hogy az ő feleségét és gyerekét hagyja ott valaki, értelmetlenül, hiszen tovább sem tudott menni a piros lámpa miatt. Ráadásul ugyanaz az ember, 5 percen belül két alkalommal. És lehet, hogy érdemes lenne tennie valamit azért, hogy a szakmájában kollégaként tekintsenek rá.”

A BKV Figyelő megjegyezte, nem ez az első eset idén nyáron, hogy ilyenről kaptak levelet, két esetről már a mostani előtt is beszámoltak.

5-ös busz (fotó: Wikipedia.org)