Dugó az M7-esen (fotó: MTI)

Hihetetlen összegre büntettek egy útdíjjal bliccelő magyar autóst

Csillagászati összegű bírságot gyűjtött össze egy magyar rendszámú autós jogosulatlan úthasználat miatt. Bevasalni viszont nem lehet rajta, hiába kopogtatott nála a behajtó.

A sofőr 2017-ben hozta össze ezt a decens összeget, a Pénzcentrum cikke szerint összesen 297 alkalommal kötelezték pótdíjfizetésre, melyekből egyetlenegyet sem rendezett.

Mivel egyetlen pótdíjat sem rendezett 30 napon belül, jöttek a kamatok, jelenleg 17 millió 651 ezer 500 forinton áll a tartozása. A Nemzeti Útdíjszolgáltató a lapnak elárulta, már végrehajtó is volt kint a férfi által megadott címen, de ott nem találtak senkit, így nem is sikerült beszedni az összeget vagy annak egy részét.

Az útdíjszolgáltató elárulta azt is, 2018 első felében már bruttó 162 millió forint bevétele keletkezett a hazai költségvetésnek az útdíjból és az e-matricából. Utóbbit egyre többen veszik, a legtöbben benzinkutakon jutnak hozzá, csak a közlekedők harmada váltja meg az úthasználati jogosultságot sms-ben vagy mobilapplikáción keresztül.

Dugó az M7-esen (fotó: MTI)