„Szomorú Herék, Bölcs Vagina” – mondta a képviselő, sírva röhögött a parlament – videó

„Szomorú Herék, Bölcs Vagina” – mondta a képviselő, sírva röhögött a parlament – videó

Egy csapásra kamaszkori felvilágosító foglalkozáson visítozó diákokká változtak a ghánai parlament politikusai, mikor egyik képviselőtársuk elkezdte felsorolni választókörzetének településeit, melyeknek nevei enyhén szólva szokatlanok.

A képviselő, ohn Frimpong Osei azért emelkedett szóra, hogy megkérdezze, mikor is vezetik be végre a villanyt néhány településére – idézte a BBC-t a 444.hu.

Ez alapjáraton nem vicces, úgy viszont annál inkább, hogy a falvak nemi szerverkről kapták a nevüket, melyekhez jelzőt is csatoltak.

Így esett meg, hogy a politikus fennhangon azt kérdezte az országgyűlésben, hogy mikor lesz végre villany Bölcs Vaginában, Bolond Péniszben és Szomorú herékben.

Osei képviselőtársai már az első településnévnél harsány nevetésben törtek ki, a felsorolás végére pedig szó szerint folytak a könnyeik:

A cikk szerint a twi nyelven emlegetett falvak (Etwe nim Nyansa = Bölcs Vagina, Kote ye Aboa = Bolond Pénisz, Shua ye Morbor = Szomorú herék) sok képviselő számára ismeretlenek voltak, ezért gurguláztak a nevetéstől fékevesztetten.

A lap szerint Ghánában az a szokás, hogy a falvak neveit az első telepesek határozzák meg (nincs ez másképp a világ más helyein sem), és ez sokszor szorosan kapcsolódik e személyek élettapasztalataihoz. Mindezek után nagyon várjuk, hogy kiderüljön, pontosan milyen tapasztalatok szülték ezeket az elnevezéseket.