Majdnem elgázoltak egy vakvezető kutyás srácot Budapesten – videó

Majdnem elgázoltak egy vakvezető kutyás srácot Budapesten – videó

Mintha ott sem lettek volna, úgy vágott be egy látássérült srác és segítő kutyája elé egy autós Budapesten. A kutya nekicsapódott a kocsinak, a hajmeresztő jelenetet videóra vették.

A videó egy vakvezetőkutya közlekedésbiztonsági vizsgáján készült, és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) tette közzé a Facebookon.

A kutya és gazdája szabályosan kezdte meg a zebrán való átkelést, kétséget kizáróan nekik volt elsőbbségük. Az érkező autós viszont nagy ívben tojt erre, a tragédia centiken múlott:

A poszt szerint a kutyát megütötte az autó, a sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott. Ellene szabálysértés és közúti veszélyeztetés miatt feljelentést tettek.

A videóhoz rengeteg komment érkezett. Sokan egyetértenek abban, hogy az autós volt a hibás, de vannak olyan hozzászólók is, aki szerint a gyalogos nem jelezte egyértelműen, hogy át akar menni.

„Elsőbbsége annak van, akinek megadják”

– írták az egyik kommentben. Annyit azért mondanánk, hogy adott esetben ezzel ne próbálja megetetni a rendőröket, mert gyanítjuk, hogy nem fogják elfogadni.