Majdnem elgázoltak egy vakvezető kutyás srácot Budapesten – videó

Mintha ott sem lettek volna, úgy vágott be egy látássérült srác és segítő kutyája elé egy autós Budapesten. A kutya nekicsapódott a kocsinak, a hajmeresztő jelenetet videóra vették.

A videó egy vakvezetőkutya közlekedésbiztonsági vizsgáján készült, és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) tette közzé a Facebookon.

A kutya és gazdája szabályosan kezdte meg a zebrán való átkelést, kétséget kizáróan nekik volt elsőbbségük. Az érkező autós viszont nagy ívben tojt erre, a tragédia centiken múlott:

Felháborító! Vakvezetőkutya Közlekedésbiztonsági vizsgán, melyen vizsgázó és kiképzett kutya szabályosan közlekedett egy autós, nem tisztelve a KRESZ szabályát, sem a gyalogos elsőbbségi jogát kanyarodáskor autójával megütötte a vizsgázó vakvezető kutyát, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott. A jármű vezetője ellen szabálysértés és közúti veszélyeztetés miatt rendőrségi feljelentést tettünk.Senki nem sérült meg, a kutyusnak sem lett se fizikai, se lelki problémája.A videó részlet a kötelező vizsgafelvételből készült.

Gepostet von Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) am Freitag, 10. August 2018

A poszt szerint a kutyát megütötte az autó, a sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott. Ellene szabálysértés és közúti veszélyeztetés miatt feljelentést tettek.

A videóhoz rengeteg komment érkezett. Sokan egyetértenek abban, hogy az autós volt a hibás, de vannak olyan hozzászólók is, aki szerint a gyalogos nem jelezte egyértelműen, hogy át akar menni.

“Elsőbbsége annak van, akinek megadják”

– írták az egyik kommentben. Annyit azért mondanánk, hogy adott esetben ezzel ne próbálja megetetni a rendőröket, mert gyanítjuk, hogy nem fogják elfogadni.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!