Látszik már, milyen idő érkezik a hosszú hétvégére

Látszik már, milyen idő érkezik a hosszú hétvégére

Már csak a pénteket kell lenyomnod, és itt a háromnapos hétvége. A meteorológusok szerint az időjárásra nem lehet sok panaszod, de azért nem úszod meg égzengés nélkül a tűzijátékos ünnepet.

Az Időkép szerint a hosszú hétvége időjárását alapvetően a napsütés határozza majd meg, de azért némi gomolyfelhősödésre készülnöd kell.

Az időjárásportál szerint szombaton az északi határ közelében, valamint délen fordulhat elő átmenetileg egy-egy futó zápor, néhol zivatar, de nem ez lesz a jellemző az egész napra. 30-34 fokos csúcshőmérsékletre van kilátás, a szél csak lengedez majd.

A prognózis szerint vasárnap folytatódik a napos idő, ugyanakkor lokálisan frissítő záporok, zivatarok pattanhatnak ki. Az északi-északkeleti szél többfelé megélénkül. A legmagasabb hőmérséklet országszerte 30 fok felett alakul.

Augusztus 20-án, hétfőn is marad a meleg idő. Sok napsütésre számíthatsz, némi gomolyfelhősödésre és elszórtan záporokra, zivatarokra azonban ekkor is lesz esély. Az északi-északkeleti szelet élénk lökések kísérhetik. A hajnali órákban 16-20 fok körül alakul a hőmérséklet, délután pedig 29-33 fok közötti maximumokra van kilátás.

Az Időkép szerint az esti tűzijáték idején csapadéknak elhanyagolható az esélye Budapesten és az ország más településein is. Hideg sem lesZ: 24-27 fokig hűl csak a hőmérséklet.

A folytatásban is kitart a kánikula

Kedden és szerdán is sok napsütés várható, ugyanakkor a csapadék mennyisége elhanyagolható lesz. Fokozódik a nappali felmelegedés, ismét mutathat majd 35 fokot a hőmérő.