Buszon ivó kislány: megdöbbentően nyilatkozott a miskolci tömegközlekedési cég

Buszon ivó kislány: megdöbbentően nyilatkozott a miskolci tömegközlekedési cég

Már kétszer körbejárta az internetet a buszon ivó ötéves kislány miatt rendőrt hívó miskolci sofőr története, mire hétfő délután megszólalt a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. is. Nem mondjuk, hogy nem lepődtünk meg a válaszukon.

Mint ismert, az egyik helyi járatos busz sofőrje nem volt hajlandó elindulni a megállóból vasárnap kora este, miután egy szomjas ötéves kislány inni mert egy visszazárható PET-palackból. A sofőrön számon kérték a döntést a szülők, a végeredmény viszont az lett, hogy a busz kapitánya rendőrt hívott, a családnak pedig le kellett szállnia.

Az enyhén szólva bicskanyitogató jelenetről videó készült:

Kedd délután a Zoomnak sikerült megszólaltatnia a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.-t az eset kapcsán. A cikk szerint a cég úgy nyilatkozott, hogy

„az MVK Zrt. különcélú járatának vezetője azt észlelte, a járművön tartózkodó gyermek ételt, italt fogyasztott. A jármű kamerája által készített felvétel tanúsága szerint a buszvezető felszólította a szülőket az evés, ivás befejezésére, amiből szóváltás kerekedett. Hozzátették, a járművezető az Üzletszabályzatban leírtak szerint, ugyanakkor nem a számára előírt, kellő udvariassággal járt el. Ezért a munkáltatótól megrovásban részesül.”

Magyarul a cég szerint egyáltalán nem gáz levetkőzni emberi mivoltunkat, és rendőrrel megoldani egy ilyen szituációt, csak legfeljebb kicsit udvariasabban kellett volna. Arra nem tér ki a közlemény, hogy a szabályzat szerint egyébként zárható PET-palackból (amilyenből az elbeszélés szerint a kis lány is fogyasztott) nem tilos inni.