Báró (MTI Fotó: Komka Péter)

Megérkezett telelőhelyére Báró, a halottnak hitt magyar gólya

Már Damaszkusz és a Hermon-hegy környékén jár Báró, a jeladós magyar gólya, akiről oly sokáig nem hallottak a szakemberek idén tavasszal, hogy már a legrosszabbra gondoltak.

Báró a legismertebb jeladós magyar gólyák egyike, évről évre rengetegen követik virtuálisan az útját hazafelé, illetve telelőhelyére.

Báróról nemrég azt hitték, hogy elpusztult, 2017 szeptembere óta ugyanis nem érkezett jel tőle. Ahogy teltek a hónapok, egyre pesszimistábbak lettek a szakemberek, attól tartottak, hogy elpusztult a madár. Március 11-én azonban mindenki megkönnyebbült, Báró ugyanis megérkezett bekamerázott őrhalmi fészkére.

Az ország szeretett madara mostanra már elhagyta hazánkat, és a legfrissebb hírek szerint megérkezett telelőhelyének környékére.

Az Északi Gólyahír a Facebookon azt írta, augusztus 21-én hajnali négykor a Libanoni-Szír határról, Damaszkusz és a Hermon-hegy környékéről érkeztek Báró jelei. Mint írták, ebben a térségben szokott telelni.

Kicsit nem figyelünk Báróra, máris megérkezett a Libanoni-Szír határra, Damaszkusz és a Hermon-hegy környékére! :)Ebben…

Gepostet von Északi gólyahír am Dienstag, 21. August 2018

Reméljük, szerencsésen átvészeli a telet, és újra látjuk tavasszal.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!