Báró (MTI Fotó: Komka Péter)

Megérkezett telelőhelyére Báró, a halottnak hitt magyar gólya

Már Damaszkusz és a Hermon-hegy környékén jár Báró, a jeladós magyar gólya, akiről oly sokáig nem hallottak a szakemberek idén tavasszal, hogy már a legrosszabbra gondoltak.

Báró a legismertebb jeladós magyar gólyák egyike, évről évre rengetegen követik virtuálisan az útját hazafelé, illetve telelőhelyére.

Báróról nemrég azt hitték, hogy elpusztult, 2017 szeptembere óta ugyanis nem érkezett jel tőle. Ahogy teltek a hónapok, egyre pesszimistábbak lettek a szakemberek, attól tartottak, hogy elpusztult a madár. Március 11-én azonban mindenki megkönnyebbült, Báró ugyanis megérkezett bekamerázott őrhalmi fészkére.

Az ország szeretett madara mostanra már elhagyta hazánkat, és a legfrissebb hírek szerint megérkezett telelőhelyének környékére.

Az Északi Gólyahír a Facebookon azt írta, augusztus 21-én hajnali négykor a Libanoni-Szír határról, Damaszkusz és a Hermon-hegy környékéről érkeztek Báró jelei. Mint írták, ebben a térségben szokott telelni.

Kicsit nem figyelünk Báróra, máris megérkezett a Libanoni-Szír határra, Damaszkusz és a Hermon-hegy környékére! :)Ebben…

Közzétette: Északi gólyahír – 2018. augusztus 21., kedd

Reméljük, szerencsésen átvészeli a telet, és újra látjuk tavasszal.

Báró (MTI Fotó: Komka Péter)