Vihar (fotó: Pixabay)

Már látszik, hol csapnak le a viharok – térkép

Csütörtökön még a hőség uralja az országot, szinte minden megyében figyelmeztetés van érvényben miatta. Pénteken viszont már az égzengés és a felhőszakadás okoz majd gondot, mutatjuk, merre készülj vehemens viharokra.

Augusztus 23-án a tartós hőség miatt továbbra is csaknem az egész országban figyelmeztetés van érvényben – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében.

Mint írták, a napi középhőmérséklet általában 25, 26 Celsius-fok körül alakul. Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Fotó: met.hu

Az előrejelzés szerint a többórás napsütés mellett szórványosan, legkisebb eséllyel az északkeleti megyékben alakulhat ki zápor, zivatar. A szél időnként megélénkülhet, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb hőmérséklet 31-36 fok között várható. Késő estére 21-26 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken viszont már zivatarok és felhőszakadások jelenthetnek gondot, számos megyére már most veszélyjelzést adtak ki miattuk:

Fotó: met.hu

Fotó: met.hu

Szombaton pedig befut az a hidegfront, mely leszámol a nyárral, kisöpri a 30-33 fokot, és közli, hogy a folytatásban már hűvösebb napok jönnek.

Vihar (fotó: Pixabay)