Eső Budapesten ( MTI Fotó: Mohai Balázs)

Nagy lehűlés érkezik hamarosan – mutatjuk, mire számíts

A rossz viccnek is beillő hétvégi lehűlés után mostanra magára talált ismét a nyár, de karnyújtásnyira vagyun egy újabb lehűléstől. A kellemetlen fordulat stílusosan, a naptári ősz kezdetével toppan be, és legalább annyira nem fogod szeretni, mint amit pont most próbálsz elfelejteni.

Az Időkép cikke szerint szerdán marad a csapadékmentes, napos idő. Marad a nyári meleg: 26-31 fokra számíthatsz.

Csütörtökön már 27-32 fokig is felkúszhat a hőmérséklet, a sok napsütés mellett lesz némi gomolyfelhő-képződés, de záporra, zivatarokra csak nyugaton, északnyugaton kell számítani.

Pénteken bekúszik egy gyenge hidegfront, mely főként a dunántúli és északi megyékben okozhat némi esőt. A szél északnyugatira fordul és helyenként fel is támad, viharos széllökés zivatar környezetében lehet. Nyugaton visszaesik néhány fokot a hőmérséklet, de másutt még 28-32 fok várható – áll a prognózisban.

Szombaton főként az ország nyugati felén kell záporos, zivataros időre számítanod, míg keleten eleinte hosszabb időre kisüthet a nap. Délután viszont a keleti, tiszántúli tájakra is megérkezik a csapadék.

Az Időkép szerint többfelé lesz élénk, helyenként erős, zivatar környezetében viharos a szél. A Nyugat-Dunántúlon csupán 20 fok körül alakul nappal a hőmérséklet, de keleten még maradnak a 30 fok körüli maximumok.

Vasárnap az elszórt jellegű záporok, zivatarok mellett rövidebb időszakokra kisüthet a nap. Északnyugaton, északkeleten zivatartól függetlenül erős, viharos lehet az északias szél. Mérsékelten melegre, 20-30 fok közötti maximumokra készülhetünk, nyugaton lesz hűvösebb, keleten melegebb.

Eső Budapesten ( MTI Fotó: Mohai Balázs)