Rendőrök a badacsonyi verekedés helyszínén (fotó: police.hu)

Megszólalt az édesanya, akinek agyonverték borász fiát Badacsonyban

Úgy megvert két férfi egy borászt a hétvégén Badacsonyban, hogy a fiatal férfi belehalt sérüléseibe. A tetteseket letartóztatták, a meghalt fiú édesanyja képtelen felfogni a történteket, a borász barátai is tehetetlen dühvel gyászolnak.

Mint ismert, szeptember 8-án hajnalban összevitatkozott két társaság Badacsonyban. Ennek az lett a vége, hogy egy 29 és egy 34 éves férfi úgy megvert egy 37 éves borászt a szüreti mulatságokon, hogy az belehalt sérüléseibe. A rendőrség elfogta a tetteseket, hétfőn letartóztatták őket.

Az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást. Ennek adatai alapján az elkövetők megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy ittas állapotban Badacsony egyik központi parkolójában egy közlekedési konfliktus miatt kialakult vita során több alkalommal test szerte megütötték és megrúgták a sértett férfit, aki a földre kerülve eszméletét vesztette. Életét a helyszínre érkező orvosi segítség sem tudta megmenteni.

Rendőrök a badacsonyi verekedés helyszínén (fotó: police.hu)

A Bors szerint a borászt, H. Csabát akkor is rúgták, mikor már eszméletlenül feküdt a földön. A lap szerint a férfit rokonok, barátok és ismerősök százai gyászolják.

Csaba és a barátai aznap este már hazafelé indultak, amikor egy egyszerű közlekedési helyzet miatt összevitatkoztak egy másik társasággal a parkolóban. A vitából brutális verés lett, mely után a két tettes autóba ülve elmenekült volna, de a biztonsági őrök megpróbálták őket megállítani. Ekkor az árokba hajtottak, itt pedig már sikerült feltartóztatni őket a rendőrök kiérkezéséig.

„A kisfiam sosem volt verekedős, mindenki szerette, kedves, jó humorú fiú volt. Aznap este is csak egy külföldről hazautazott barátjukkal találkoztak, már jöttek volna értük, hazafelé indultak, azért voltak a parkolóban. Senkinek, még a legszörnyűbb ellenségemnek sem kívánom azt, amit most átélünk”

– nyilatkozta a Borsnak a gyászoló édesanya.

„Csibi, ahogy mi hívtuk, életében nem ártott senkinek, mosolygós, aranyszívű srác volt. Egyszerűen nem hisszük el, hogy így ment el. Nincs az a bünte­tés, ami a gyilkosainak elég lenne”

– ezt már az elhunyt férfi barátja mondta a lapnak.

Az egyik vádlott, S. Norbert édesapja állítja, fia nem bűnös, a gyerek soha nem volt büntetve, vonzotta a rendőri pálya, korábban biztonsági őrként dolgozott.

„Mindent nagyon sajnálok, őszinte részvétem a fiatalember családjának. De biztos vagyok benne, hogy a fiam nem tett ilyet. Kérem, hogy aki látta, mi történt, jelentkezzen, és mondja el az igazat”

– nyilatkozta az apa.

Dr. Bálint Roland, a gyanúsított védőügyvédje a Borsnak azt mondta, a fiatal abban a formában, ahogy a gyanúsításban szerepel, tagadja a vádakat, állítása szerint ő nem bántalmazta a férfit.

Rendőrök a badacsonyi verekedés helyszínén (fotó: police.hu)