Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Telefonon vezette le élete első szülését egy miskolci mentőápoló nő

Pánikoló kismama hívta miskolci mentésirányítást csütörtök reggel, arról értesítve a vonal túlsó végén ülő fiatal mentőápoló nőt, hogy megindult nála a szülés, és már látszik a baba feje. Azonnal megindult a telefonos segítségnyújtás, amire nagy szükség volt, hiszen telefonon keresztül is érezni lehetett az ijedtséget.

A nem mindennapi szülésről az Országos Mentőszolgálat számolt be a Facebook-oldalán. Mint írták, idén nyáron kezdte meg szolgálatait a miskolci mentésirányításon az a fiatal mentőápoló nő, aki egy pánikban lévő édesanya segélyhívását fogadta a reggeli órákban.

A bejelentés szerint egy kismamánál nemhogy elfolyt a magzatvíz, de már a baba hajas fejbőre is látszott. A fiatal mentésirányító nagy nyugalommal és magabiztossággal kezelte a segélykérést, miközben azonnal mentőegységeket indított a helyszínre. Információt ugyan alig tudott nyerni a telefont egymásnak adogató rokonoktól, de ennek ellenére rendkívüli empátiával instruálta a helyszínen aggódókat, hogyan segítsék világra az újszülöttet – áll a posztban.

„Hatalmas volt a pánik és a hangzavar. Telefonon keresztül is érezni lehetett az ijedtséget és a tanácstalanságot”

– mondta a mentésirányító, aki maga is elérzékenyült, amikor a vonal végén meghallotta felsírni az újszülöttet. Ezzel szinte egy időben érkeztek a mentőegységek, akik az egészséges újszülöttet és édesanyját ellátás után, stabil állapotban szállították kórházba.

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat