Eső Budapesten ( MTI Fotó: Mohai Balázs)

15 fokkal, nagy esőkkel közelít a hidegfront – térkép

Már tegnap megírtuk, hogy már csak néhány napig élvezheted ezt az idilli, szeptemberi nyarat. A legfrissebb prognózis szerint hamarosan komoly eső és lehűlés lesz osztályrészed, búcsút mondhatsz a rövid cuccoknak, és előbányászhatod az őszi dzsekid.

Az Időkép hétfői előrejelzése szerint szerint a nyárias meleg péntekig kitart, szombaton viszont egy hidegfront éri el hazánkat. Ennek hatására Elsőként előreláthatólag a nyugati és északi tájakra érkezik a csapadék, eső, záporok formájában.

A viszonylag enyhe hajnalt követően a front átvonulásával erős lehűlés is várható, az érintett tájakon 15 fok alá csökken majd a nappali hőmérséklet. A front előterében ezzel szemben bár szeles, de meleg 25-30 fokos időre készülhetünk. Az élénk délies szelet a frontot követően élénk, erős északnyugati szél váltja fel. Helyenként jelentős mennyiségű, 10-20 millimétert meghaladó csapadék is hullhat.

A változás térképen is szembetűnő. Ez van most, a színkód szerint kellemes meleg csücsül térségünkben:

Forrás: wxcharts.eu

Ez pedig már a hétvégét mutatja, a zöld hullám, mely bekebelezi hazánkat, a hidegfront:

Forrás: wxcharts.eu

A prognózis szerint vasárnapra az ország egészére megérkezik a lehűlés, a hét utolsó napján is még többfelé borongós, szeles, hűvös időben lehet részed. Szóval becsüld meg és használd ki ezeket a szép napokat, mert hamarosan csak emlék lesz a 30 fok és a napsütés.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!