Fotó: Facebook

11 fogyatékkal élőtől tagadta meg a veszprémi állatkert a kedvezményes jegyet

Csoportos kedvezményes jegyet szeretett volna venni 11 fogyatékossággal élő hétfőn a Veszprémi Állatkert kasszájánál, a pénztárnál azonban azt mondták, ha nem tagjai valamilyen szervezetnek, nem jár az olcsóbb jegy. A jelek szerint a tolószékek sem zavarták a pénztárost, az állatkert viszont megmagyarázta, miért is volt igaza, és még neki állt feljebb.

„Szégyen… 11 fő fogyatékkal élő fiatallal elindultunk a Veszprèmi Állatkertbe kiràndulni. Odaérkezve közölték a pênztárnál, hogy az általuk hasznàlt Hatósági Igazolvànnyal nem engedhetik be őket kedvezményes áron. Ez az dokumentum, amivel igazolják fogyatékosságukat. Eddig mindenhol elfogadták. Most viszont csak akkor él a kedvezmény, ha vmelyik szervezetnek a tagjai. Ez ugye plusz díjakkal jár. A pénztárnál csalódottan várakoztunk, míg a csapat néhány tagja az irodán próbálkozott elintézni a belèpést. Nem engedtek a 21-ből. Így most utazunk haza. Nem kicsi a csalódottság. 60 ezer ft-unk nem volt belèpőre. Messziről odautaztunk fiataljainkkal, akiknek nagy része mozgásban is akadályozott…emberségből levizsgáztak az állatpark vezetői. Ilyen vagy olyan kártya..?! Nem változtat az àllapotukon. Ez a negatív diszkrimináció viszont igen. Köszönjük szépen!”

– olvasható abban a posztban, mely hétfőn került fel a Facebookra.

https://www.facebook.com/cecilia.koverparragi/posts/2163484963721711

Az Index megkereste az állatkertet, mely azt írta, a csoport nem rendelkezett a kiemelt kedvezményes jegy igénybevételéhez szükséges Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) igazolvánnyal, ezért nem tudtak bemenni olcsóbban.

„Társaságunk munkatársai minden lehetséges segítséget felajánlottak, hogy az állatkert látogatását az Önök számára lehetővé tegyék, így megfelelő igazolás hiányában akár utólagos fizetés mellett. A felajánlott lehetőséggel azonban Önök nem kívántak élni. Ahelyett, hogy a gondatlanságukat a helyszínen korrigálták volna, kifizették volna a belépőjegyet vagy elfogadják munkatársunk azon felajánlását, hogy utólagosan átutalással is fizethetnek, munkatársainkkal gorombáskodtak, és a gondjaikra bízott fogyatékos embertársaikat büntették meg azzal, hogy nem biztosították számukra az Állatkerti kirándulást.”

– tette hozzá az állatkert.

Fotó: Facebook