Piásan őrjöngött egy férfi a füzesabonyi ügyeleten

Piásan őrjöngött egy férfi a füzesabonyi ügyeleten

A Füzesabonyi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy védelmére kelt személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy 34 éves férfival szemben, aki nem csak botrányosan, de erőszakosan is viselkedett egy rendelőben.

Az ügyészség közleménye szerint a vádlott még idén április 14-én, ittas állapotban jelent meg a füzesabonyi orvosi ügyeleten, ahol a feleségét kereste, akit ott korábban elláttak. A férfi a megérkezését követően berontott a rendelőbe, attól sem zavartatva magát, hogy az ügyeletes orvos odabent épp egy beteget vizsgált.

A vizsgálóasztalon ülő páciens feje fölött átkiabálva a férfi számon kérte a doktort, hogy hová lett a felesége. Az orvos tájékoztatta, hogy az asszonyt a mentő kórházba szállította, azonban a férfit – aki tovább ordított vele – ezzel nem sikerült megnyugtatnia. A hangoskodásra felfigyelt az ügyeleti gépkocsi kint várakozó vezetője, ezért bement a rendelőbe, és többször megkérte a vádlottat, hogy fáradjon ki a helyiségből, mert zavarja a betegellátást.

A férfi ezen feldühödve a közfeladatot ellátó személy védelmében beavatkozó sértettre támadt, őt ököllel állon vágta, és még tovább is bántalmazta volna, ha maga az orvos nem lép közéjük, és utasítja ki határozottan a helyiségből. A sértett az ütés következtében állkapocsrándulást szenvedett, ami nyolc napon belül gyógyuló sérülés.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vallomástételt megtagadó, büntetett előéletű támadóval szemben.

Az ügyészség – a nemrég hatályba lépett új büntetőeljárási törvény rendelkezéseire figyelemmel – a vádiratában a törvényi középmértéknél rövidebb tartamú szabadságvesztés tudomásul vételét helyezte kilátásba a vádlott utólagos beismerése, és a tárgyaláshoz való jogáról történő lemondása esetén. Ha ez elmarad, a bizonyítás érdekében tárgyalást kell tartani, melynek befejeztével akár a négy évhez közelítő középmértékű szabadságvesztés kiszabására is sor kerülhet.