Képünk illusztráció

Rácsapott egy lány fenekére a buszon, drasztikus büntetést kapott a férfi

Vasszigorral sújtott le a törvény egy férfira Párizsban, miután az igen tapló módon, részegen molesztálni kezdett egy 21 éves lányt a buszon. Nem csak vaskos bírsággal díjazták az akcióját, de még rács mögé is kell vonulnia.

Az eset a francia fővárosban történt – írja a 444 az Irish Times nyomán. A részeg férfi csúcsidőben szállt fel a buszra. Meglátta a 21 éves lányt, akinek először a melleire, az alakjára tett illetlen megjegyzéseket, és a fenekére is rácsapott.

A buszsofőr az esetet követően vitába szállt az utassal, egyúttal a rendőröket is kihívta, közben pedig bezárta a busz ajtajait, hogy a férfi ne tudjon kereket oldani. A fenékcsapkodót a bíróság 300 euró – közel 100 ezer forint – bírságra és három hónap börtönre ítélte.

A lap megjegyzi, ő az első, akit az agresszív szexuális magatartás kiszűrése és büntetése érdekében megfogott új francia jogszabály alapján ítéltek el. Ez a törvény a néhol mindennaposnak számító de ettől még kéretlen zaklatással szemben lépne fel, tiltja például a füttyögést is.

Képünk illusztráció