VV Fanni (fotó: RTL Klub)

VV Fanni-ügy: váratlan fordulatot hozott egy DNS-vizsgálat

Hónapokon át vizsgálták szakértők, hogy kié lehetett az a DNS, melyet azon a kötélen találtak, ami a Novozánszky Fanni meggyilkolásával vádolt B. László kocsijából került elő. A szakvélemény most érkezett meg, a 45 oldalas dokumentum pedig egy újabb csavart adott az eddig sem egyszerű ügyhöz.

Mint ismert, a gyilkossággal vádolt B. László jogi képviseletét először nagybátyja, dr. Brodmann Péter látta el. Az ügyvédet azonban kizárták az ügyből, mivel a nyomozók azt gyanították, az ő DNS-e is rajta lehet azon a véres kötélen, mely unokaöccse kocsijából került elő.

Most a Bors viszont arról ír, hogy a frissen megküldött teszteredmények tisztázták az ügyvédet. A nyomozók az év elején B. László családjának összes férfitagjától DNS-mintát vettek. Heteken belül megállapították, hogy a rokonoknak nincs köze a gyilkossághoz. A nagybácsi, dr. Brodmann Péter esetén azonban mostanáig nem jött meg az eredmény, ezért zárták ki anno az ügyből.

„Megjött az igazságügyi genetikai szakértő 45 oldalas véleménye, miszerint az én DNS-mintám nincs rajta azon a kötélen, amelyet a bűncselekménnyel valamilyen szinten kapcsolatba hoznak, és amely miatt engem kizártak az ügyből”

– nyilatkozta a lapnak az ügyvéd. Hozzátette, ez után semmi akadálya nem lehet annak, hogy ismét védje unokaöccsét. Elmondta, kérni fogja, hogy helyezzék vissza védőnek, szüntessék meg a kizárását. Reméli, ezt a bíróság sem látja majd másképp.

VV Fanni (fotó: RTL Klub)