Ennyit keres egy magyar felnőttfilmes

Ennyit keres egy magyar felnőttfilmes

A pornófilmezés sokak szemében egyszerű pénzkeresetnek tűnik, de ha belegondolunk, hogy a pikáns jeleneteket egy filmes stáb előtt, akár többször megismételve kell eljátszani, már nem is tűnik annyira vonzónak a szakma.

Jelentkezőből persze nincs hiány, Magyarország pornónagyhatalomként él a köztudatban. Na de mennyi az annyi? Kovács Kovi István, hazánk legismertebb felnőttfilmes producere a 24.hu-nak fedte fel a számokat.

Kovi szerint a rutinosak többet, a kezdők kevesebbet keresnek, de

50 ezer forintnál kevesebbet nem szoktak kapni a lányok. Drágító tényező az anál, a dupla behatolás és a hagyományos szextől eltérő jelenetek vállalása.

A szereplők általában jelenetenként kapják a pénzüket, korábban volt, akivel exkluzív szerződést kötöttek (ilyen volt Michelle Wild is), de ez ma már ritkaságszámba megy. Összehasonlításul viszont: külföldön 200 ezer forintnak megfelelő összegtől indul egy jelenet ára.

Az internet kinyírja a pornóstúdiókat?

Kovi arról is beszélt, hogy itthon – mint ahogy az egész világon – jelentősen visszaesett a forgatások, ezen belül is különösen a nagy produkciók száma. Ennek az az oka, hogy az interneten két kattintással hozzáférhető ingyenes filmekkel nehéz versenyezni, de sokat ártanak a szakmának a kalóztartalmak is.