Becsődölt a győri lottómilliomos hajléktalan kávézója

Becsődölt a győri lottómilliomos hajléktalan kávézója

Andraschek László hét évig egy hajléktalanszállón élt, amikor három éve egyszer csak 636 milliót nyert a lottón.

A szépen induló történetet akkor a média is felkapta, számos cikk, riport követte a lottómilliomos hajléktalan életének megváltozását.

A nyereményből Andraschekék először házat béreltek Győr gazdag környékén, de ott nem érezték jól magukat, ezért kevésbé elit környékre költöztek. Később befektettek egy kávézóba is, ahol kulturális programokat, kiállításokat akartak tartani. A vendéglátóhely éppen két éve nyílt meg, ez volt a feleség, Anikó nagy álma.

A hvg.hu most azt írja, mindez szertefoszlani látszik: a helyet adótartozás miatt kénytelenek bezárni, az adóhatóság már lefoglalta a lottómilliomos házaspár kávézójában a csokiszökőkutakat, a fagyipultot és a tévét.

A Blikknek az asszony azt is elmondta: a kávézó veszteséges volt, havi szinten 600 ezer forint mínuszt termelt.

Egyre csak öltem bele a pénzt. A dolgozóimat kifizettem, de a havi 350 ezer forintos járulékot már nem tudtam. A megtakarított pénzünket elcsalták tőlünk, így az adósság egyre csak halmozódott

– sorolta Anikó, aki nemsokára­ mégis új vállalkozást indít: bioszoláriu­mokat nyit, a mostani kudarcot pedig olaszországi nyaraláson pihenik ki.