Fotó: Facebook

Félt, hogy elvérzik a győri balesetin, inkább átautózott Ausztriába

Másfél órát váratták volna állítása szerint két, majdnem levágott lábujjal a férfit a győri baleseti sebészeten, így ő inkább autóba ült, és a várakozási idő alatt átautózott az első osztrák mentőállomásra.

Megint egy olyan történet száguld fénysebességgel a Facebookon, mely nem mond el sok jót a magyar egészségügyről.

Az alábbi sorokat Tamás írta, akinek péntek délután olyan szerencsétlenül esett a lábára egy üveglap, hogy az két lábujját majdnem lenyisszantotta. Azonnal berohant a győri baleseti sebészetre, ez alatt két törölközőt áztatott át a vére.

Állítása szerint a sürgősségin azt mondták neki: körülbelül 10 ember van előtte, minimum másfél órát kellene várnia. Tamás ekkor átgondolta a helyzetét, és a következőre jutott:

„Osztottam szoroztam mondom a másfél óra az 2 lesz addig „elvérzek”! Felkeltem az ágyból beültem a kocsiba és elindultam Bécsbe, ahol lakom, gondoltam, útközben talàlok egy kórházat, igazából inkább azon agyaltam, hogy csak érjek át a határon, természetesen minden kötés átázott! Bruck an der Leitháig eljutottam, ott találtam egy kisebb mentőállomást, berohantam, a mentős ahogy meglátta a lábam, mentőautóba rakott és elvittek az első kórházig, ahol azonnal megműtöttek! Jobban jöttem ki időben, hogy elindultam és egy másik országban fordultam orvoshoz, mintha otthon maradtam volna és megvártam volna az ellátást! Ebből mindenki azt von le amit szeretne…”

Tamás hozzátette, hogy a történetét csak azért osztotta meg, hogy mindenki kapja fel a fejét.

„Azért érdekelne, hogy azok az emberek akik Győrben vagy bármely másik magyar városban élnek és segítségre szorulnak azokkal mi lesz!? Egy szerencsém volt csak, hogy automata autóm van! :)”

https://www.facebook.com/Odnoga/posts/1536843019692449

Fotó: Facebook