Ötmillió forintot talált a vécétartályában az egykori tévés

Ötmillió forintot talált a vécétartályában az egykori tévés

Egy zacskó pénz került elő Dömsödi Gábor egykori tévés, újabban pásztói polgármester feleségének pesti albérletéből.

A Blikk szerint a pénz egy tavaszi bűncselekményhez köthetően lapult Dömsödiék WC-tartályában. A korábbi tévés azonnal hívta a rendőröket, amikor meglátta a vagyont.

Dömsödi elmondása szerint a szomszédjuknak még márciusban egy hamis aranytömböt adott el a lakásán egy csaló. A szomszéd gyanút fogott, ezért a tömböt elvitte bevizsgálni, a lakást pedig addig is rázárta az eladóra.

A csaló érezte a vesztét, ezért a harmadik emeleti erkélyéről kimászva próbált elmenekülni. Átjutott Dömsödiék balkonjára, betörte az erkélyajtót, és bejutott a lakásba.

A lakásban nem volt senki, onnan nem tudott kimenni, ott is kapták el a rendőrök, de a pénzt nem találták meg nála, hiába keresték a lakásban, azt gondolták ledobhatta az utcára.

Azóta eltelt fél év, a csaló pedig – aki jelenleg előzetesben ül – hirtelen bejelentkezett a közös képviselőnél, hogy kifizetné az okozott kárt. Mikor azonban azt mondta, szeretné felmérni személyesen az amortizációt, Dömsödi Gábor gyanút fogott. Szétkapta az egyetlen dolgot, amit a nyomozók anno nem kutattak át a lakásban: a vécétartályt.

Rögtön kiderült, hogy ott rejtőzködött a szajré. A helyszínelők órákig számolták a pénzt, közel ötmillió, rendesen elázott forint került elő a gondosan eldugott szatyorból.

null

null

Néhány bankjegy kissé megpenészesedett, de a cikk szerint a zömük egy szárítás és egy vasalás után használható.