Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Hatgyermekes anya életét mentették meg a magyar mentők, szívszorító köszönőlevelet kaptak

Közel hatezren osztották már meg a Facebookon azokat a megható sorokat, melyeket a székesfehérvári mentőknek és mentésirányítónak írt Mária november 4-én.

A poszt szerint Máriáék egy bevásárlásból tartottak hazafelé, mikor hirtelen rosszullét miatt meg kellett állni a sárkeresztesi elágazónál. Pánikba esve hívták a mentőket, a diszpécsernek alig tudtak válaszolni a rémülettől. A többit mondja el Mária:

Egy bevásárlás!

Hazafele tartunk!

Jó kedv a kocsiban! Egy pillanat alatt minden szertefoszlik! Rosszullét, félreállunk, kiszállás, friss levegő! Nem használ! Fokozódó nyelési nehézség! Aztán egyre kevesebb a levegő!? Sötét van már,de a látvány így is rémisztő!

Telefon, mentők, diszpécser! Villámkérdések, a rémülettől akadozó válaszok!

Ám őt nem zökkenti ki semmi, a megnyugtató hagja, a pontos instrukciók jönnek át az éteren!

Pontos tájékoztatás a mentő épp aktuális helyzetéről, közben nyugtat és felkèszít a várható állapotromlásra. De közben nyugtat! „Mondani fogom mit kell tenni,csak maradjon vonalban!”

Persze, hogy maradok! Folyamatosan érdeklődik a beteg állapotáról, s közben jó tanácsokkal lát el! A hangja megnyugtató még mindíg! Aztán megérkezik a mentő s a mentő orvos kocsival! Hallani a „megnyugtató”szirénát! Kiugranak a kocsikból, jönnek, nem sokat kérdeznek, csak teszik rutinosan amit kell! Kis várakozás, a beteg már jó kezekben van!?Elköszönök a diszpécsertől!

A mentősök közlik, kicsitt jobban van a beteg, és a sürgősségire viszik! Jönnek-mennek az ápolók, beteghordók! Egy-egy mosoly! A váróban sok a beteg! Az események pörögnek! Már csak egy vizsgálat van hátra! Az is hamar megvan! Papírok elkèszülnek, de a mi mentősgárdánk már egy új beteggel érkezik !Fiatalok, idősebb nénit hoztak! Mielőt menne a dolgára a fiatalember, még pár kedves mondattal bíztatja az idős hölgyet, majd a mi betegünkhöz is odaszól kedvesené humorosan,(mert már lehet, hisz óriási a javulás) Tragikusan végződhetett volna, ha nem dolgoznak össze a diszpécserrel, ha nem cselekszenek gyorsan! Filmben láttam ilyet, tapasztalni soha élőben! Pedig létezik itt Fejér megyében! Egy percig sem voltunk egyedül a bajban!

KÖSZÖNET NEKTEK EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK! DISZPÉCSEREK, MENTŐSÖK ORVOSOK, ÁPOLÓK! KÖSZÖNÖM A GYORS, SZAKSZERŰ BEAVATKOZÁST, HOGY NEM HAGYTATOK MAGUNKRA 1 PERCRE SEM, A TÜRELMETEKET ÉS A MEGNYUGTATÓ MOSOLYOTOKAT! NEM TUDTÁTOK, HOGY AZ ANYUKÁT HAT GYERMEKE ÉS FÉRJE VÁRTA HAZA!ÖRÖK HÁLA NEKTEK, AKIK NOV 3-ÁN A SÁRKERESZTESI ELÁGAZÓBAN MENTETTETEK ÉLETET ESTE 8 ÓRA UTÁN!???

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat