Fotó: Facebook

Ingyenjegyes átverés terjed a Facebookon a Wizz Air nevében

Rengetegen osztottak meg a Facebookon egy nyereményjátéknak látszó átverést, mely azt ígéri, hogy két jegyet kaphatsz a Wizz Airtől.

Egyre több helyen jött velünk szembe szerdán a Facebookon az alábbi „nyereményjáték” megosztása Köszönöm #Wizzair szöveggel:

Fotó: Facebook

Ha a caps lock és a borzalmasan megírt cím nem lett volna árulkodó, akkor szólunk, hogy ez bizony átverés. Erre egyébként időközben az igazi Wizz Air is felhívta a figyelmet.

„A Wizz Air arról értesült, hogy több weboldal és Facebook-oldal is megtévesztő módon a WIZZ márka jellemzőit vagy ahhoz hasonló részleteket felhasználva félrevezeti a felhasználókat, hogy azt gondolják, a Wizz Air hivatalos oldalain járnak.”

– idézte a közleményüket a 24.hu.

„Egyes oldalakon álpromóciókat indítottak, amelyek során azt állítják, hogy a résztvevők WIZZ repülőjegyeket nyerhetnek. A Wizz Air felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy a WIZZ hivatalos weboldala a wizzair.com, és minden olyan információ, ami a WIZZ által indított promóciókra, játékokra vonatkozik, a wizzair.com oldalon, a légitársaság hivatalos közösségi oldalain és a WIZZ hírlevélben szerepel.

A Wizz Air figyelmezteti az ügyfeleit, hogy ne látogassanak olyan oldalakat, amelyeket nem a WIZZ hivatalos kommunikációs csatornáin hirdetnek, illetve semmiképpen ne kattintsanak a nem hivatalos oldalakon elhelyezett linkekre. A Wizz Air megteszi a szükséges lépéseket a felhasználókat megtévesztő szereplők és oldalak ellen, amelyek félrevezető módon sugallják, hogy a Wizz Airt képviselnék.”

– zárul a cég nyilatkozata.

Fotó: Facebook