Rengeteg magyar szívatnak erről a telefonszámról, fel ne vedd

Rengeteg magyar szívatnak erről a telefonszámról, fel ne vedd

Sokan kaptak mostanában fura telefonhívásokat egy 50-es előhívójú telefonszámról, melyek egytől egyig gonosz viccek, és felveszik anélkül a reakciódat, hogy arról tudnál.

A 444.hu írta meg, hogy válogatott kreténségekkel hívogattak mostanság egy csomó embert egy 50-es telefonszámról. A témák között olyanok szerepelnek, hogy

– félrelép az ember párja,
– fűszag van a lakásban,
– felhívnak, hogy lopod a wifit,
– lebuktál gyorshajtás miatt.

A cikk szerint ez nem olyan átverős telefonhívás, mint amilyen kicsal az embertől X összeget, hanem egy app, ahol megveheted ezeket a vicces hívásokat. Az egészben a leginkább gyomorforgató, hogy a hívást felveszi az app, anélkül, hogy te arról tudnál, és a felvételt megkapja az, aki megvette ezt a szolgáltatást.

Az értékelések szerint sokan nincsenek elragadtatva a humorzsák alkotók által létrehozott applikációtól, szidják is rendesen:

A 444.hu az ügyben megkereste a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot, de egyelőre még nem érkezetett tőlük állásfoglalás.

Még valami: Magyarországon nincs olyan település, melynek 50-es lenne a körzetszáma, szóval nem fordulhat elő, hogy az ország másik végéből hívnak.