Fotó: GoFundMe

Saját lakást vett a bajba jutott nőnek az utolsó pénzén segítő hajléktalan

Annyi pénzt dobtak össze a netezők a világ talán legsegítőkészebb hajléktalanjának pár hét alatt, hogy a férfi saját lakást vásárolhatott magának.

Két hete számoltunk be róla, hogy milliomossá tettek az internetezők egy amerikai hajléktalant, aki az utolsó 20 dollárját áldozta be, hogy segítsgen egy bajba jutott nőn az éjszaka közepén.

Kate McClure kocsijából egy pennsylvaniai úton fogyott kiz üzemanyag, gyalogolnia kellett a következő kútig. Út közben azonban összefutott a hajléktalan Johnny Bobbittal, volt lőszertechnikussal. A férfi azt tanácsolta, menjen vissza a kocsijába és zárkózzon be, mert ez egy veszélyes környék, majd ő hoz neki üzemanyagot. Így is tett: utolsó 20 dollárját hagyta ott a kúton, a teli kannával pedig visszatért a nőhöz.

Kate-et ez annyira meghatotta, hogy barátaival egy GoFundMe-kampányt indítottak a hajléktalan megsegítésére.

A netezők pedig nem fukarkodtak: 105 millió forintot dobtak neki össze.

A hirtelen elképesztő vagyonossá vált 34 éves férfi a végletekig hálás azért, hogy Kate-ék elindították a gyűjtést, hogy új életet kezdhet. Az ABC szerint a férfi a pénzből saját lakást vett a napokban, emellett megvásárolha álmai kocsiját, egy 1999 Ford Rangert.

A férfi pénze két számlára került. Az egyik a mindennapi szükségleteit fedezi kvázi fizetésként, míg a másikkal a nyugdíjas éveire készül.

A cikk szerint a volt hajléktalan olyan szervezeteknek és embereknek is ad a vagyonából, akik segítettek neki a nehéz időkben.

Fotó: GoFundMe