Fotó: 24.hu

Szétszedi a Facebookon a népharag VV Fanni vélt gyilkosát

Összeült a rögtön ítélő népbíróság a közösségi hálón, és hömpölyögnek a durvábbnál durvább kommentek az alá a profil alá, ami a Facebook éles eszű nyomozói szerint VV Fanni lehetséges gyilkosát rejtheti.

Új részletek derültek ki az eltűntként keresett, de vélhetően meggyilkolt VV Fanni ügyében. Amint azt reggel a Borsra hivatkozva írtuk, kuncsaftja – a cikk szerint B. L. – végezhetett Fannival, a férfi előzetes letartóztatásban van, egyelőre nem tett beismerő vallomást.

A cikk szerint videó készült arról, ahogy a férfi megérkezik ahhoz a luxusházhoz, ahol Fanni bérelt lakást, majd később az ölében viszi le a fiatal nő feltehetően már élettelen testét. A férfi autójában a rendőrök kést, fegyvert és pajszert is találtak, mindezek tükrében a hatóság úgy véli, a férfi előre kitervelhette a gyilkosságot.

Igazságosztók hada a Facebookon

A HVG szerint a facebookozók úgy gondolták, megtalálták annak a férfinak a profilját, aki VV Fanni feltételezett gyilkosa lehet.

Amint a lap írta, a profilhoz számolatlanul ömlenek a durva kommentek, van, akik halálbüntetést, vérbosszút követelnek.

„Te mocskos a börtönben fogsz megrohadni. Kölcsön kenyér visszajár, most a te hozzátartozód fog következni te nyomorék. Ne nővel kezdjél ki, na de majd a börtönben helyre tesznek, remélem ott majd te leszel a nő!!!!”

– írta az egyik kommentelő, hozzászólását a HVG idézte.

Más a férfi anyját is fenyegeti:

„Anyuka remélem több kölköt nem csinãl!!!Szégyelje magàt!!!!De kurvára!Ha csomagot küld ennek a màzsa szarnak aki nevett kapott, hát bizony DÖGÖLJÖN MEG MAGA IS!!!”

A lap hangsúlyozza, hogy ez a fajta ítélkezés rendkívül felelőtlen, amolyan „csőcselék igazsága”. Megvannak az illetékes szervek a nyomozás lefolytatására, van úgynvezett bizonyítási eljárás, nagyon veszélyes az, ha a vélt vétkes ellen már olyan indulatok korbácsolódnak, mintha csak egy lincselés küszöbén állnánk.

Fotó: 24.hu