Fotó: Facebook/Fábián Tamás

18 éves korukig támogatják a félárván maradt hajdúszoboszlói hármasikreket

18 éves korukig támogatják a félárván maradt hajdúszoboszlói hármasikreket

Felnőtt korukig támogatja a Tündérkör Alapítvány azt a három, most született hajdúszoboszlói ikergyermeket, közvetlenül világra hozataluk után hunyt el az édesanyjuk.

Amint azt korábban megírtuk, Mira, Léna és Milán anyukájánál, Nikolettnél úgynevezett HELLP-szindróma lépett fel. Súlyos vérzéses szövődményével, véralvadási zavarral kezelték az orvosok, de nem tudtak rajta segíteni. A picikkel egyedül maradt apukájuk, Tamás, akinek keddre már 24 millió forintot adakoztak az emberek a Tündérkör Alapítvány felhívására.

Az alapítvány gyűjtése jól halad, rengetegen segítenek – ezt már szerdány nyilatkozta a Haon.hu-nak Tóth István, a Tündérkör Alapítvány kurátora.

A cikk szerint az alapítvány megszavazta, hogy az eddig összegyűlt adományok első részét hivatalos keretek között már karácsony előtt átadják Tamásnak. A gyermekek támogatásáról igyekeznek majd egészen 18 éves korukig gondoskodni. Ezért egészen addig a Tündérkör Alapítvány honlapján megtalálható lesz egy topic a család sorsáról, melynek segítségével életük figyelemmel követhető.

Az apa is kap segítséget: egy cég ingyen jogi képviseletet ajánlott neki, egy hazai ásványvízkészítő vállalat pedig egy éven át korlátlan mennyiségű babavízzel látja el a családot. Van, aki pelenkáról gondoskodna, de olyan is akadt, aki felajánlotta, 18 éves korukig finanszírozza az iskolai költségeket.

Fotó: Facebook/Fábián Tamás