Patakba dobta a fej nélkül megtalált kisbabáját a pásztói anyuka

Patakba dobta a fej nélkül megtalált kisbabáját a pásztói anyuka

Bár korábban azt állította, egy félreeső helyen hagyta újszülött kisbabáját a gyermekgyilkossággal gyanúsított 34 éves pásztói nő, ügyvéde már arról beszélt: egy patakba hajíthatta Mónika a picit.

Újabb részletek derültek ki a pásztói csecsemőgyilkosság kapcsán – írta pénteken a Bors. A cikk szerint az újszülött gyermeke meggyilkolásával vádolt helyi nő, H. Mónika korábban azt vallotta, hogy gyermekét egy félreeső helyen hagyta a patak partján. Most a lap a nő ügyvédjére hivatkozva azt írta: az anyuka a patakba dobta újszülött kisfiát.

Mint ismert, a picire úgy találtak rá január elején, hogy annak levágott fejét egy kutya hazavitte, majd letette a gazdája elé. A gyilkossággal vádolt háromgyermekes anya lapértesülés szerint egészségügyi szakközépiskolát végzett, a baba fejét sebészi pontossággal távolították el.

„H. Mónika nehezen kommunikál, nem nyílik meg, befelé forduló, nem igazán akar beszélni, az előző kihallgatást végigsírta, mostanra elapadtak a könnyei”

– idézte a Bors a nő ügyvédjét.

Az anya tagadja a csonkítást, azt viszont elismerte: titkolt terhességéből született gyermekét újév napján megszülte, majd az egészséges csecsemőt a patakba tette.