Megint változik a Facebook: ezt állítsd be, hogy ne maradj le a hírekről

Megint változik a Facebook: ezt állítsd be, hogy ne maradj le a hírekről

Nagyon átformálja a Facebook a hírfolyamát, melynek hatására egyre kevesebb valódi hírrel, cikkel fogsz találkozni. Mutatjuk, mit állíts be, hogy ne csak az ismerősök cicás-babás képei sorjázzanak a faladon.

A Facebook még január elején jelentette be, hogy megreformálja a közösségi oldal hírfolyamát (azt, amit elsőként látsz, amikor belépsz). Ennek tükrében úgy alakítják át az oldalt, hogy ismerőseidtől egyre több, míg híroldalaktól egyre kevesebb dolgot (cikket, hirdetést, videót) kapj.

Ha továbbra sem szeretnél lemaradni az általad követett oldalak bejegyzéseiről, akkor mutatjuk, mit kell tenned.

1. A Facebookra belépve a képernyő jobb felső sarkában kattints a lefelé mutató nyílra, majd válaszd a „Hírfolyam-beállítások” opciót:

Fotó: Virality

2. Itt kattints „Az elsőként megjelenők beállítása” lehetőségre:

Fotó: Virality

3. A megjelenő ablakban ezután csillagozd meg azokat az oldalakat vagy személyeket, akiknek bejegyzéseit mindenképpen szeretnéd látni (legfeljebb harmincat választhatsz ki).

Ha ezzel megvagy, akkor már biztos, hogy a megjelölt oldalak/személyek posztjairól nem maradsz le, de az sem árt, ha nem csak a Facebookra hagyatkozol a hírek terén, hanem gyakrabban keresed fel közvetlenül a kedvenc weboldalaidat.