Nagy változáson esik át a McDonald’s egyik menüje, mely a gyorsétteremlánc közleménye szerint egészségesebb lesz a ráncfelvarrás után.
A 24.hu a Meki közleményére hivatkozva azt írta, 2022-ig a Happy Meal menük legalább 50 százaléka meg kell, hogy feleljen a McDonald’s globális Happy Meal tápérték-kritériumainak, miszerint
- legfeljebb 600 kcal energiatartalommal;
- az energiatartalom legfeljebb 10%-ának megfelelő telítettzsír-tartalommal;
- legfeljebb 650 mg nátriumtartalommal;
- az energiatartalom legfeljebb 10%-ának megfelelő hozzáadott cukor-tartalommal bírhatnak.
A cikk szerint a McDonald’s világszerte megszünteti a mesterséges aromák és mesterséges színezőanyagok alkalmazását a Happy Meal menükben, valamint csökkenti a felhasznált mesterséges tartósítószerek mennyiségét is.
A cég emellett azt is vállalja, hogy ösztönzi az ajánlott étel– és italcsoportok (zöldség, gyümölcs, rostos gyümölcslevek és pürék, alacsony zsírtartalmú tejtermékek, ásványvíz, teljes kiőrlésű péksütemények) fogyasztását a Happy Meal menükben.