A győztes Hosszú Katinka a női 200 méteres vegyesúszás döntője után. MTI Fotó: Illyés Tibor

Shane Tusup ellen vallott Hosszú Katinka

Férje ellen tanúskodott Hosszú Katinka egy személyiségi jogi perben, mely egy tavaly áprilisi debreceni lökdösődés miatt pattant ki.

Shane Tusup temperamentuma nem ismeretlen senki előtt. Katinka edzőjénél tavaly tavasszal is elszakadt a cérna a debreceni országos bajnokságon, ahol a Blikk cikke szerint a medence mellett fenyegette és meglökte úszóklubja, az Iron Aquatics akkori trénerét, Darren Wardot, mert az nem nevezte be a férfiváltót a versenyre.

„Te barom, ha még egyszer ilyet csinálsz, megöllek!”

– idézte Tusup szitkozódását a lap. Mint kiderült, ezért volt munkatársa beperelte az edzőt, az ügyben pedig március 8-án hirdetett ítéletet első fokon a Fővárosi Törvényszék.

Eszerint Tusupnak magánlevélben kell bocsánatot kell kérnie a becsületsértésért, emellett a 135 ezer forintos perköltség is rá hárul. A bíróság azt nem látta bizonyítottnak a bíróság, hogy a „megöllek”-et valóban Wardnak mondta az amerikai, Katinka férje azzal magyarázta a kifejezést, hogy ez nála amolyan indulatszó. Az elmarasztalás a lökés miatt volt, ezt minősítették becsületsértésnek.

A cikk szerint Tusup azzal védekezett, hogy Debrecenben félelmében cselekedett. Ezzel szemben Hosszú Katinka azt vallotta, a Ward egyáltalán nem közeledett dühösen, feldúltan a férje felé, azaz lényegében cáfolta férje – aki ellen már beadta a válókeresetet – vádjait.

A győztes Hosszú Katinka a női 200 méteres vegyesúszás döntője után. MTI Fotó: Illyés Tibor