Leszállt a buszsofőr egy idős nő miatt, tízezrek osztják a fotót arról, amit tett

Leszállt a buszsofőr egy idős nő miatt, tízezrek osztják a fotót arról, amit tett

Bár sajnos sokszor az udvariatlan viselkedésük miatt kapja fel a buszosokat a média, az alábbi példa mutatja, hogy jó fej sofőrökből sincs hiány.

Ha fel kellene idézned egy buszsofőrös sztorit, vélhetően előbb emlékeznél olyanokra, melyek nem éppen voltak kellemes kicsengésűek.

Nemrég egy budapesti trolisofőr rendezett le pár külföldit, mert azok – nem ismervén a rendszert – a hátsó ajtón szálltak fel az első helyett, majd szó nélkül otthagyta őket a megállóban, miközben csomagjaik még a buszon voltak.

Az év ejelén volt hangos a média attól az esettől, mikor a 173-as sofőrje pedig „dughatunk is egyet” mondatot vetett oda egyetlen utasának, egy fiatal nőnek, aki halálra váltan várta ezután a leszállást. Olyan is volt sajnos, hogy egy tolószékes férfitől tagadta meg a segítséget a BKV-sofőr.

De hogy nem mindig csak negatív történetek járják be a netet, azt az alábbi poszt bizonyítja, amit a Ketkes osztott meg nemrég. A leírás szerint a képen az látszik, hogy a segítőkész buszsofőr leszállt a buszról, hogy bekösse egy idős nő cipőjét:

https://www.facebook.com/ketkesmagazin/photos/a.111296669543726.1073741829.110800449593348/137634500243276/?type=3&theater

A poszthoz egy kommentelő az alábbit írta:

„Nekem egyszer nagyon fàjt a làbam, nem tudtam lehajolni bekötni a cipômet. A helyijàratos buszon utazò szociàlis munkås hölgy, akinèl jòval fiatalabb vagyok meglàtta, felpattant, ès bekötötte a cipômet. Vannak mèg jó emberek.”

Tavaly egy edinburgh-i sofőrtől olvadt a Facebook, aki egy bottal járó idős férfi cipőjét kötötte be az utcán.