A Kazahsztán ellen zakózott magyar válogatott (MTI Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor)

Dzsudzsák a magyar-kazahról: „ha egy bizonyos valamit körbeöntünk mézzel, attól az még olyan ízű lesz”

Csalódottan nyilatkozott Dzsudzsák Balázs, a Kazahsztántól 2-3-ra kikapott magyar csapat kapitánya. Hangsúlyozta, megérti, hogy szidják őket, és akik ezt teszik, igazuk van.

Hogy mekkora arcvesztés volt a Groupama Arénában péntek este elszenvedett vereség, azt szavakba önteni is nehéz. Az első félidőben már 3-1-re ment a kazah válogatott, a második játékrészben még egyenlíteni sem sikerült, csupán 3-2-re kozmetikázni a hiperkínos eredményt.

A kudarc kapcsán Dzsudzsák Balázs is megszólalt, és nem volt lelkes.

„Alapból benne volt a csapatban az a lendület, hogy a meccset jól akartuk kezdeni, valami maradandót alkotni, végre elindulni úgy, hogy nyerünk. Önbizalommal játszani, élvezni, hogy meccs van itthon, új kapitány van, hátha bizakodó lehet mindenki. Ehelyett egész meccsen csak futkorásztunk az eredmény után, az után, hogy ne legyen vereség a vége. Nem akarok csúnyán fogalmazni, de… Ha egy bizonyos valamit körbeöntünk mézzel, attól az még olyan ízű lesz.”

– idézte szavait a Csakfoci.

„Az utóbbi három meccsen nekem folyamatosan elnézést kell kérni, amit olyan szinten teszek, hogy nem erre számítottunk mi sem.”

– folytatta Dzsudzsák.

„Itt legalább, a második félidőben picit agresszívabb arcát mutatta a csapat. Az elkövetkezendő napokban most megint megkapjuk a magunkét – jogosan hozzáteszem -, amit úgy kell kezelni, hogy kedden itt le kell tennünk valamit az asztalra. Elfogyott a szurkolók türelme, ahogy érezzük. Kedden talán az utolsó szalmaszálba kapaszkodunk. Nyilván annyival ezt ki lehet hárítani, hogy ez egy barátságos meccs, és inkább most legyen a 7. percben 2-0, mint szeptemberben, amikor komoly tétre megy. De mindig ezt mondjuk el, Luxemburgban is tanulni kell a hibákból, itt is, ott is… Egyszer jó lenne, ha nem tanulni kellene, hanem úgy lehozni egy meccset, ahogy az egy válogatott szinten elvárható.”

A meccs kapcsán Böde Dániel is megszólalt. Hangsúlyozta, a szurkolók szeretetét csak úgy lehet visszaszerezni, ha jól játszik a csapat. Mit ne mondjunk, van hová feljönni most.

A Kazahsztán ellen zakózott magyar válogatott (MTI Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor)