A fotó illusztráció.

Rossz címre vitték haza a nőt a betegszállítók, papucsban, köntösben kitették az út szélén

Sokadik agyvérzés után kedden elbocsátották a kórházból Erzsébetet, ám a kórház rossz címet írt fel a betegszállítóknak, akik a lakhelyétől fél órára lévő, teljesen más címre vitték „haza”. Ebből nem csináltak különösebb gondot: kitették, otthagyták a nőt.

Az asszony elképesztő kálváriáját az Index írta meg ma.

„Letoltak egy ágyon a betegszállítóhoz, segítettek beszállni, aztán velem és egy férfi beteggel elindultunk. Hosszan furikáztunk, Pestszentlőrincre mentünk először, mert ott fel kellett volna venniük egy beteget, de mire odaértünk, kiderült, hogy ő már taxival elment a kórházba. Ezután a Jahn Ferenc kórház Gyáli úti részlegéhez kanyarodtunk, ahol szintén felvettünk egy férfit, majd kiraktuk az Üllői útnál, CT vagy MR vizsgálatra ment. Ott egyszer csak azt mondta a betegszállító, hogy akkor most engem hazavisznek Angyalföldre. Mondtam gyorsan, hogy minek mennék én oda, nem ott lakom” – mesélte az Indexnek a beteg.

„Na jó, akkor most kiszállunk.”

– válaszolta erre a betegszállító, és arról próbálta meggyőzni Erzsébetet, hogy az angyalföldi címre kell vinniük, „mert az van a papíron”.

„Mivel nem tudok jól mozogni, ezért kiszedtek az autóból, letették mellém a csomagjaimat és elhajtottak. Előtte alá is írattak velem egy papírt, de nem volt nálam szemüveg, és olyan állapotban voltam, hogy papucsban, hálóingben állok az utcán a csomagjaimmal, hogy nem is tudom pontosan, mit írattak alá”

– mesélte az eset másnapján feldúltan Erzsébet.

A Jahn Ferenc kórház elismerte az Indexnek, hogy elírták a címet, és sajnálják az esetet…

Az Országos Mentőszolgálatnál azt közölték, hivatalos tájékoztatást kérnek az érintett betegszállító cégtől, mert mint mondták, „egy adat, információ torzulása, félreértése (például a kerület száma) sajnos minden rendszerben előfordulhat, az embertelen bánásmódra azonban nem lehet magyarázat”.

Szintén mai hír, lehet egyébként így is bánni az emberekkel:

A fotó illusztráció.