Soha többé nem használod a nyilvános mosdók kézszárítóit, miután ezt elolvastad

Soha többé nem használod a nyilvános mosdók kézszárítóit, miután ezt elolvastad

Új kutatási eredménnyel sokkolt egy angol lap, mely azt vizsgálta, mennyire higiénikus a vécék kézszárítóit használni.

Ha te is alá-aládugod a kezed a nyilvános mosdók kézszárítói alá, mégha csak egy másodpercig is, hogy utána a nadrágodba töröld a kezed, mostantól garantáljuk, hogy másképp cselekszel majd. Mi biztosan.

A legfrissebb kutatás ugyanis azt mutatja: a kézszárítót használni olyan – higiéniai szempontból -, mintha egyáltalán nem is mostál volna kezet – írta a Newsweekre hivatkozva a 24.hu. A miért pedig egyszerűen letaglóz.

a nyilvános mosdókban használt, meleg levegős készülékek ugyanis a fekáliából származó kórokozókkal fújják tele a tiszta kezed.

Ez úgy történhet meg, hogy a nyilvános vécékben sokkal több az olyan, emberi ürülékből származó baktérium, amik a lehúzáskor kerülnek a levegőbe, mint otthon.

A kézszárítók pedig nem csinálnak mást, mint az egyik oldalon magukba szívják a mosdó levegőjét, hogy a másikon felmelegítve, nagy sebességgel fújják ki magukból. És ha a beszívott levegőben szálldogállt a baci, az a rendszeren átsüvítve a kezeden köt ki.

Mindezt egyébként 36 klotyó vizsgálata után jelentették ki a kutatók, ahogy azt is, hogy részecskeszűrők felszerelése sem oldaná meg a problémát, mivel a kórokozók 25 százaléka azokon is átslisszolna.

Szóval töröld továbbra is tök nyugodtan a nadrágodba a kezed, jobban jársz.