Újszülöttet hagytak a Jahn Ferenc kórházban – gyönyörű nevet kap a kis árva

Újszülöttet hagytak a Jahn Ferenc kórházban – gyönyörű nevet kap a kis árva

Egészséges újszülött kislányt találtak a budapesti Jahn Ferenc Kórház dolgozói az intézmény sürgősségi osztályának bejáratánál elhelyezett babamentő inkubátorban, a picinek már a nevét is kitalálták a kórház dolgozói.

A 47 centivel és 2480 grammos súllyal született kislányt kedd kora reggel hagyták az inkubátorban – írta az MTI.

A gyermeknek a kórház dolgozói a Hajnal Györgyi nevet javasolták, a pici érett, egészséges újszülött. Az egészségügyi személyzet azonnal gondozásba vette a babát, és az Újszülött Osztályra vitték. Mivel a szülés körülményeiről, a terhességről, és az édesanyáról egyelőre nincs információ, a babát az osztályon megfigyelés alatt tartják – fűzik hozzá.

A közlemény szerint, a Jahn Ferenc Kórház babamentő inkubátorába hosszú évek óta nem helyeztek csecsemőt; ennek ellenére a dolgozók felkészültek voltak a baba fogadására és a szakszerű ellátás biztosítására.

Az intézmény korszerűsített Sürgősségi Betegellátó Osztályának bejáratánál elhelyezett inkubátor mindenki számára jól látható, könnyen megtalálható helyen van. A berendezés védő környezetet és megfelelő klímát biztosít, így javítva az újszülött túlélési esélyeit – írja közleményében a kórház.