Alvó férfit sodort a Tisza egy kupac faágon – a mentősök sem értik, hogyan került oda

Alvó férfit sodort a Tisza egy kupac faágon – a mentősök sem értik, hogyan került oda

Egy uszadékkupac kellős közepén szunyáló férfin segítettek a szegedi mentősök szerda este, a különös hajótöröttet le is fotózták.

Minderről az Országos Mentőszolgálat adott hírt a Facebook-oldalán. A férfi egy kupac uszadék tetején sodródott az áradó Tiszán, és fogalma nem volt, hogyan került oda

„A fiatal hajótörött a szerencsének köszönheti életét, a mentők ugyanis épp betegátadás után tartottak állomásukra amikor megpillantották az uszadékon nyugodtan sodródó fiatalt. Azonnal megálltak és segítségére siettek A faágakból, szemétből és levelekből álló kupac a parthoz közeledve, egy idő után valamin magától fennakadt.”

– áll a posztban.

Fotó: az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala

A férfit maga is elég meglepett volt. Fogalma sem volt, honnan sodorhatja őt a víz vagy hogyan került a hordalék közepére.

A mentők végül a Katasztrófavédelem és a rendőrség szakembereitől kértek segítséget a férfi partra juttatásához, ami pár percen belül megtörtént. A meglepő ébredést követő vizsgálatok után végül stabil állapotban szállították kórházba a szerencsétlenül járt férfit.