Fotó: Index/Facebook/Varga Viktor

140-nél repedt szét a győri vonat padlója, a síneken gyalogoltak az utasok – fotók

140-es tempónál megadta magát a MÁV Budapest és Győr között közlekedő vonat egyik szerelvényének padlója május elsején, az utasok a síneken gyalogoltak a következő megálló felé.

Az esetről az Index kapott fotókat egy olvasójától, a képek a Facebookon kezdtek el keringeni. Így nézett ki a szerelvény alja:

Fotó: Index/Facebook/Varga Viktor

Ez pedig az utasok sora a sínek között:

Fotó: Index/Facebook/Varga Viktor

A lapnak a MÁV azt nyilatkozta, a FLIRT motorvonat padlólemezén körülbelül 10 centiméter nagyságú lyuk és egy hosszabb repedés keletkezett, amit valószínűleg egy felcsapódó sínrögzítő heveder okozott. Nem zárható ki a szándékos rongálás, a szakemberek még vizsgálják az eset részletes körülményeit, és a rendőrség is eljárást indított az ügyben.

Személyi sérülés nem történt, az utasok nem voltak veszélyben. A vonaton tartózkodókat a fedélzeti hangos utastájékoztató berendezésen keresztül értesítették, hogy saját felelősségükre elhagyhatják a szerelvényt, majd a jegyvizsgáló a helyszíntől megközelítőleg 200 méterre található peronhoz kísérte az utasokat. A vasúttársaság egy Railjet és egy személyvonat segítségével gondoskodott a továbbutazásról, erről az akkor már a peronon várakozókat tájékoztatták

– közölte a vasúttársaság.

A 444.hu arról írt, hogy az utasok elmondása alapján a padló óriási zajjal szakadt be, az utastérbe pedig repeszszerűen repültek be az alkatrészdarabok és a zúzott kövek. A padló szétrepedésekor a vonat éppen 140-nel ment.

Fotó: Index/Facebook/Varga Viktor