Rendőrautó a dági családi tragédia helyszínén (fotó: police.hu)

Szíven szúrta feleségét, a fia végzett a dági buszsofőrrel – nyilatkozott a család

Sokkoló családi tragédia történt a Komárom-Esztergom megyei Dágon a hosszú hétvégén: saját fia szorított halálra egy férfit, miután az egy családi vita hevében többször szívtájékon szúrta feleségét, a fiú édesanyját. Az eset kapcsán hétfőn az anyját védő férfi bátyja nyilatkozott a médiának.

Az apjával végző 35 éves férfi bátyját a 24.hu szólaltatta meg. A férfi a lapnak elmondta, a szülők között korábban is voltak már kisebb-nagyobb veszekedések, de ezek az utóbbi időben egyre sűrűsödtek. A nő válni szeretett volna, a férfi viszont kijelentette: ez neki nem járható út.

A buszsofőrként dolgozó 62 éves férfi a 24.hu-nak nyilatkozó testvér, Dávid szerint nem ivott, nem dohányzott, évek óta komoly műszakokat vállalt be, hogy magasabb legyen majd a nyugdíja.

„Állandóan délutános volt. Négy napon keresztül tolta, aztán amikor hazajött, neki állt megetetni és ellátni a jószágokat. Anyu állandóan könyörgött neki, hogy ne csinálja, de ő szerette volna minél nagyobb biztonságban tudni a családot, ezért túlhajszolta magát. Olyannyira, hogy nemrég kapott egy nagyon durva idegösszeroppanást.”

– idézte a cikk a testvért.

Dávid elmondta, öccse próbálta megállítani az apját, de nem tudta, mire elkapta, már szúrt. Hozzátette, a tesvtvére sokkot kapott, próbálja felfogni a történteket. A nyilatkozó családtag elmondta azt is, nem érti, miért kell testvérét gyilkosként beállítani, holott még apjuk boncolásának eredménye sincs meg. Elmondta azt is, 56 éves édesanyjukat szerdán ébresztették a mesterséges kómából az orvosok.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a 35 éves férfi ellen. Az anyját védő fiú jelenleg szabadlábon védekezhet.

Rendőrautó a dági családi tragédia helyszínén (fotó: police.hu)