Milliárdokat hagynak veszni a magyarok – lehet, hogy téged is érint?

Milliárdokat hagynak veszni a magyarok – lehet, hogy téged is érint?

Még hozzávetőleg négy milliárd forint pihen a Szép-kártyákon, a 2016-ban feltöltött összegekből, ami azt jelenti, hogy ez az összeg május 31-én kárba fog veszni, hacsak addig nem költik el a tulajdonosaik.

A 2016-ban kapott, Széchenyi Pihenőkártyákra feltöltött juttatást idén május 31-ig lehet felhasználni, a kártyakibocsátók tájékoztatása szerint azonban összesen mintegy 4 milliárd forint várja még, hogy elköltsék.

Ha te is köztük vagy, már csak néhány heted maradt, hogy lefoglalj belőle egy nyaralást, vagy megvegyél néhány strandbelépőt!

  • Az OTP Bank Szép-kártyáin a május 31-én lejáró összegből még három milliárd forint maradt 236 ezer munkavállalónál a hosszú hétvége után – tájékoztatta pénteken az MTI-t közleményében a bank. A hamarosan lejáró keret az ünnepnapok alatt 146 millió forinttal csökkent az OTP-nél. A bankcsoportnál a Szép-kártyákra 2016-ban feltöltött 77,2 milliárd forintnak több mint 96 százalékát már felhasználták a kártyabirtokosok.
  • Az MKB Banknál a Szép-kártyákon mintegy 41 ezer munkavállalónak összesen 508 millió forint egyenlege maradt a 2016-ban nyújtott munkáltatói juttatásból – közölte a pénzintézet az MTI kérdésére. A pénzintézetnél a szálláshely alszámláján 204 millió forint, a vendéglátásén 178 millió forint, míg a szabadidőén 126 millió forint pihen. A 13,6 milliárd forintos eredeti keret 3,7 százaléka vár még elköltésre az MKB-nál.
  • A K&H Banknál 400 millió forintnyi összeg áll a Szép-kártyákon, azokból az utalásokból, amelyeket a hónap végéig fel kell használni. Az elmúlt egy hónapban csaknem a 13 százalékát költötték el a kártyabirtokosok a rendelkezésre álló összegnek – küldte írásos válaszában a pénzintézet. A banknál a legnagyobb részt a szállás zsebből költötték, ezt követi a vendéglátás és a szabadidő zseb.

A jelenlegi szabályozás értelmében azok, akiknek a Szép-kártyáikra 2016-ban utalták a juttatást, május 31-ig költhetik el a keretüket. A határidőt követően lejár a juttatások érvényessége és a fel nem használt összegek visszakerülnek a munkáltatókhoz.