Érettségi - Magyar nyelv és irodalom írásbeli (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Meglepő témákat kaptak a magyarból érettségizők

Kiderült, milyen feladatokkal kell megküzdeniük a magyarból középszinten érettségizőknek, és azt kell mondjuk, nem éppen szokványos kérdéseket kaptak.

Mint ismert, május 7-én a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel folytatódnak az érettségik, a diákok emelt– és középszinten adnak számot tudásukról. A vizsgák mindkét szinten 240 percig tartanak.

Az Eduline 9 órakor már azt is megírta, hogy milyen feladatokat tettek a diákok elé.

A cikk szerint választási témát is kaptak az érettségizők: lerobbant épületekről, hiányzó intézményekről írhatnak levelet lakhelyük önkormányzati képviselőjének.

„Az érvelési feladatban a diákoknak olyan „újabb igényekhez, szokásokhoz, nemzetközi trendekhez” kapcsolódó ünnepekről kell értekezniük, mint a Valentin-nap vagy a halloween, 120-200 szavas szöveget kell alkotniuk.

Akik nem ezt a feladatot választják, azoknak a hivatalos levél formai követelményeivel kell tisztában lenniük. A „gyakorlati szöveg alkotása” egészen aktuális kérdésekkel foglalkozik: a diákoknak a helyi önkormányzati képviselőnek kell levelet írniuk – meg kellett nevezniük olyan leromlott állapotú épületeket és hiányzó intézményeket, amelyet fejleszteni vagy építeni kellene.”

– írja az Eduline.

Érettségi - Magyar nyelv és irodalom írásbeli (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)