Sokkoló bűnügy Tatán: saját apját vette rá egy anya, hogy ölje meg az egyik kislányát

Sokkoló bűnügy Tatán: saját apját vette rá egy anya, hogy ölje meg az egyik kislányát

A komáromi főügyészség vádat emelt egy tatai asszonnyal szemben, aki arra akarta rávenni az apját, hogy ölje meg a kislányát. A főügyészség a férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével vádolja.

A vád szerint a nőnek két kislánya van, a nagyobbik öt, a kisebbik három éves – olvasható az ügyészség közlésében. Az asszony édesapja az egyik rehabilitációs intézetben lakik, könnyen befolyásolható, de a beszámítási képessége nem kizárt.

Az édesanya elhatározta, hogy ráveszi az apját a kisebbik lányának megölésére, ezért a férfit telefonon egy kitalált ürüggyel találkozóra hívta, ahová babakocsival magával vitte kisebbik lányát, majd sétálni indultak.

Útközben az anya sört, konyakot és bort vett abból a célból, hogy leitassa az apját. A férfi egy óra alatt ittas lett, a nő pedig azt mondta neki, hogy a kislány nem az ő lánya, ezért meg kell ölnie. Felszólította az apját, hogy fojtsa meg a kislányt. Egy fás-bokros részhez tolták a babakocsit, az asszony azt figyelte, hogy jön-e valaki, az apja pedig a kislány nyakát szorongatni kezdte, de amikor látta, hogy kékül az arca, abbahagyta.

Az anya az apját hazaküldte, ő pedig hívta a mentőket. A kislány 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a nyak hosszabb ideig történő szorítása esetén, az agy vérellátási zavarának következményeként, a gyermek halála következett volna be.

Az anya cselekménye tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel, míg a férfi három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az elkövetők büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Törvényszék fog dönteni.