Szörnyű üzenet jött a börtönből a sólyi kislány gyilkosának

Szörnyű üzenet jött a börtönből a sólyi kislány gyilkosának

Egy állítólagos börtönőr nyílt levele terjed a Facebookon, amit annak a kamaszfiúnak címeztek, aki a gyanú szerint végzett a 8 éves sólyi lánnyal. Az írás kapcsán megszólalt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

A neten terjedő levél nem sokkal azután bukkant fel, hogy kiderült, egy 16 éves fiút, F. Ferencet gyanúsítanak a rendőrök annak a 8 éves sólyi kislánynak a meggyilkolásával, aki múlt pénteken tűnt el, holttestét pedig szombat hajnalban találták meg. A fiatal fiú előzetes letartóztatásba került.

A levélben az állítólagos börtönőr arról ír, szörnyű kilátások várják a srácot a rács mögött.

Az írásra most reagált a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, sorait a Blikk közölte.

„Az elmúlt napokban a közösségi médiában, valamint több internetes fórumon megjelent egy állítólagos börtönőr nyílt üzenete ‘Ferikének, aki végzett a 8 éves kislánnyal’.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága leszögezi, hogy valamennyi bűncselekmény áldozatával, illetve az áldozatok hozzátartozóival maximálisan együttérez, azonban a hivatkozott írásban közöltek semmiben sem tükrözik a büntetés-végrehajtási szervezet mai működését, szakmai tevékenységét.

A börtönhierarchia egy létező jelenség, amely szubkultúrában a rabok valóban mélyen elítélik a gyermekek sérelmére bűncselekményt elkövető társaikat, de ez nem jelenti azt, hogy megengedett lenne az önbíráskodás bármilyen formája.

A büntetés-végrehajtási intézetek szakemberei – a biztonsági és reintegrációs tisztek, a büntetés-végrehajtási pszichológusok, a büntetés-végrehajtási pártfogók és a börtönlelkészek – minden esetben felkészülnek az ilyen fogvatartottak intézetbe történő befogadására és a beilleszkedésükkel kapcsolatos nehézségek kezelésére.”