Kulka János (fotó: Wikipedia.org)

Otthonát eladva menekül a nyomasztó emlékek elől Kulka János

Lapértesülés szerint eladja az otthonát Kulka János, aki tavasszal visszavonult a színészettől, és alig vállal munkát.

A Kossuth– és Jászai Mari-díjas színművész még 2016 áprilisában kapott stroke-ot. Keményen küzdött a felépüléséért, hogy ismét tudjon beszélni, és a mozgása se tükrözze a betegséget, amin átesett.

Kulka János idén tavasszal nem hosszabbított szerződést a Katona József Szíházzal. Felmerült, azért vonulhatott vissza, mert dacára a rengeteg energiának, melyet a gyógyulásba fektetett, nem tudja azt a teljesítményt nyújtani, mint a stroke előtt.

Most a Blikk arról ír, hogy Kulka szabadul a betegség előtti élete emlékeitől. A lap szerint a színész nemrég eladta azt a budai házát, ahol az elmúlt éveket töltötte, és amit imádott. A ház baráti találkozók, hosszas beszélgetések színhelye volt.

„Most már sokkal csendesebben éli életét, és próbál fizikailag, lelkileg is visszatérni régi önmagához. Ám ez egy nagyon hosszú és nehéz út. Ráadásul nem könnyíti meg a lelki felépülését, ha egy olyan helyen él, amely szinte percenként emlékezteti arra az időre, amikor még minden rendben volt, és mindenre képes volt. Leginkább a színpad hiányzik neki. Ezt viseli ugyanis a legnehezebben János, hogy jelenleg nem dolgozhat olyan intenzitással, mint eddig”

– mondta el a Blikknek a színművész közeli ismerőse. Hozzátette, Kulka barátai mellett orvosai is azt tanácsolták neki, lélekben is próbáljon meg új életet kezdeni, ha már a sors rákényszerítette erre.

A barát szerint Kulka János először csak elköltözött egy másik lakásba, majd rájött, hogy sokkal jobb, ha végleg megszabadul a nyomasztó emlékektől, ezért döntött a ház eladása mellett.

A cikk szerint Kulka János betegsége óta eddig mindössze egy rövid szerepet vállalt el, korábbi munkái ismétlése után jogdíj illeti meg.

Kulka János (fotó: Wikipedia.org)