VV Fanni (fotó: RTL Klub)

FBI: itt kell keresni VV Fanni maradványait

Novozánszki Fanni-ügyben nyomozó amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda szerint megvan a terület, ahol a tavaly novemberben eltűnt lány maradványait kell keresni.

Még június elején írtuk meg, hogy az FBI is beszállt a volt valóságshow-sztár eltűnése kapcsán indult és egyre bonyolódó ügybe. A Bors szerint két amerikai ügynök segítette a szálak kibogozását, közel egy hétig tartó munkájuk 80 millió forintba került.

Az FBI munkatársait a nyomok a szalkszentmártoni bányatavakhoz vitték, oda, ahová korábban a magyar hatóságok is eljutottak. A Bors szerint míg a magyar nyomozók a gyanúsított, B. László autójának GPS jelei és a telefonszolgáltató jelei alapján jutottak ide, az amerikaiak a gyanúsított wi-fi rendszerének jeleit követve jutott ugyanide, néhány kilométer eltéréssel.

Mindezt a lapnak B. László korábbi védője, nagybátyja, az ügyből kizárt dr. Brodmann Péter árulta el. Hozzátette, unokaöccse nem hadakozik az új adatok ellen, és egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy az FBI-nak igaza van.

„Hét hónap elteltével nem egyszerű pontosan visszaemlékezni, hogy egy út során az ember hol fordult vissza az autóval, de László megmondta a nyomozóknak, hogyha a jelek azt mutatják, akkor az biztosan úgy is volt. De miért ne tehette volna?”

– idézte a lap Brodmannt.

A cikk szerint B. László rendszeresen járt Dunavecse felé, mert egykor minőség-ellenőrzéssel, hajók szállítmányainak ellenőrzésével foglalkozott, 2-3 hetente is eljárt erre.

A Bors szerint a búvárok korábban már felkutatták azt a néhány bányatavat a környéken, ami szóba jöhet, de nem találtak semmit. Az FBI vizsgálódására a rendőrség levitte B. Lászlót az említett helyszínekre, és igyekeztek kifaggatni. A férfi Fanni eltűnésekor, reggel 7-8 óra körül járt arrafelé, ami lehetett munkaügy, ahogy Brodmann vetette fel. A rendőrség gyanúja szerint viszont Fanni holttestét tüntette el a jelölt helyszínen.

VV Fanni (fotó: RTL Klub)