Ketten meghaltak egy balesetben Szolnokon (MTI Fotó: Mészáros János)

Szolnoki mentőbaleset: megrázó részletekről mesélt a busz egyik utasa

Megszólalt egy édesanya, aki két gyermekével ült azon a buszon szerdán, mely egy mentőautóval ütközött Szolnokon.

Mint ismert, szerda késő délután egy menetrend szerinti járattal karambolozott egy mentőautó Szolnokon. A mentő sofőrje és a mentőben szállított beteg életét vesztette, a buszon utazók közül húszan sérültek meg.

A buszon utazott két gyermekével Ildikó is, aki most a Ripostnak mesélt az esetről.

„Véletlen, hogy épp azon a buszon utaztunk, későbbivel akartunk menni, a fiam szólt, hogy elérjük a 15 perccel korábbit, menjünk azzal. Szolnokon vásárolgattunk, mert hétvégére családi nyaralást terveztünk a Balatonra.”

– idézte szavait a lap.

A busz tömve volt, Ildikó és gyermekei, a 16 éves Dávid és a 13 éves Bianka a busz közepén talált helyet.

„Arra emlékszem, hogy a busz fékezett egy óriásit, rögtön utána hallottam a csattanást. Előreestem, a gyerekek segítettek fel. Azt mondják, percekig csak néztem magam elé, nem is válaszoltam nekik. Arra riadtam, hogy a gyerekeim kiabálnak: anya, anya! Jól vagy?”

– idézte fel Ildikó a balesetet.

Az anya elmondta, a csattanás után mindenki menekült a buszról. A sofőr fejéből dőlt a vér, nem mozdult. Az első üléseken fiatal gyermekek ültek, nekik is vér folyt az arcukból, a rájuk robbanó szélvédő miatt tele voltak üvegszilánkkal.

„Láttam a mentőautót is, a sofőrjét, ahogy oldalról kilóg az autóból. Akkor még élt. Azóta is egyfolytában látom magam előtt!”

– mesélte az anyuka.

Ketten meghaltak egy balesetben Szolnokon (MTI Fotó: Mészáros János)