Magyar nyerte a világ legbrutálisabb futóversenyét – videó

Közel 500 kilométeres távon küzdötte át magát az 54 éves Szőnyi Ferenc a találóan csak Hell Race-re keresztelt futóverseny során, mely a Himalája hágóin vezet át. Ferencnek a tavalyi győztes idején is sikerült javítania.

A világ legkeményebb, 480 kilométeres ultrafutóversenye június 18-án vette kezdetét, és öt napon át zajlott. A Csupasport szerint a verseny többnyire 4000 feletti átlagmagasságban zajlott Manali és Leh között, de volt olyan szakasz is, mely 5333 méteren haladt át.

Az Index szerint Szőnyi Ferencnek két indiai és egy francia versenytársa volt, de mindegyik feladta a versenyt. A komáromi futó viszont idén is végignyomta a távot, ráadásul közel négy és fél órát javítva tavalyi idején, 108 óra, 52 perc és 29 másodperccel ért célba. Érkezését videóra is vették:

Szőnyi Ferenc finished The Hell Ultra and set a new course record of 108h 52m 29secs from Mall Road, Manali to Shanti Stupa, Leh. He covered the 480km distance with about 10,000m of elevation gain which involves 5 Himalayan passes and bettered his last year's time by 4h 20m 46secs. More info on the guy and the race experience soon.#TheHellRace #NotForTheWeakOfWill #HellUltraHELL ENERGY

Gepostet von The Hell Race am Samstag, 23. Juni 2018

Szőnyi Ferenc az alábbi videóban mondta el, hogyan készült fel a távra:

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!