Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember (Fotó: Facebook/Szabó Gyuri bácsi)

Elárulta legnagyobb boldogságát Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember

Idén 90 esztendős az ország gyógynövénymestere, Szabó Gyuri bácsi, vagy ahogy mindenki emlegeti, a bükki füvesember. Most egy vele készült interjúban elárulta, mi az, ami a leginkább boldoggá teszi, és a hosszú élet titka is szóba került.

Gyuri bácsi a Vasárnap Reggelben beszélt, az interjút a Heol.hu szemlézte.

A bükki füvesember elmondta, kiskora óta issza a gyógyteákat, jó egészségnek örvend ő és négy testvére is, akik már 80 felett járnak. Szerinte a jó levegő és a napsütés mellett a belső béke is fontos a hosszú, boldog élethez.

A 90 esztendős Gyuri bácsi elmondta, reggel bőségesen eszik, délben már kevesebbet fogyaszt, este pedig csak csipeget, vagy kihagyja a vacsorát.

„Korán fekszem, kilenckor már ágyban vagyok, reggel pedig öt-hat között kelek. Sokat olvasok, de tévét csak ritkán nézek. Minden napomnak megvan a maga teendője, igyekszem jól beosztani az időmet és az erőmet. Rengeteg zöldséget, gyümölcsöt eszek, salátát és főzeléket. A retek az egyik kedvencem, de betartom a nagymamám figyelmeztetését, hogy a retek reggel méreg, délben étek, este meg orvosság.”

– mondta.

Mikor a Magyar Érdemrend lovagkeresztjéről faggatták, melyet a közelmúltban kapott meg, így válaszolt:

„Ez nagy öröm volt, az indoklásban azt írták, hogy az előadásaimért, a munkásságomért és a több évtizedes népi gyógyászati tanácsadásaimért kaptam meg. De a legnagyobb öröm, hogy sok embernek tudtam segíteni, bíznak bennem, és szeretettel fordulnak hozzám, ez komoly visszajelzés számomra.”

Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember (Fotó: Facebook/Szabó Gyuri bácsi)